Storingsnummer: 0314 - 62 15 57

  • Voor al uw elektrotechnische werkzaamheden!

    €0,00

    Beschrijving

    Voor al uw elektrotechnische  werkzaamheden!
">

Inspectie arbeidsmiddelen NEN 3140


Voor VCA en vanuit de Arbowet is het verplicht om arbeidsmiddelen – zoals elektrisch gereedschap – periodiek te laten keuren. 
Ook voor de veiligheid op de werkvloer is het essentieel om uw arbeidsmiddelen regelmatig te laten controleren.

 

Keuring elektrisch gereedschap

Als werkgever heeft u de verplichting om te zorgen voor een zo veilig mogelijke werkomgeving voor uw werknemers. Een keuring van uw (elektrische) arbeidsmiddelen volgens de NEN 3140 helpt u hier bij.

Veel voorkomende gebreken die bij ons aan het licht komen tijdens een dergelijke keuring zijn bijvoorbeeld blootliggende aders van haakse slijpers of het ontbreken van een aarde van een kabelhaspel. Deze gebreken kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties die u als werkgever uiteraard wil voorkomen.

Mocht er onverhoopt toch een bedrijfsongeval plaatsvinden dan is deze keuring, juridisch gezien, een goede manier om aan te tonen aan uw zorgplicht te hebben voldaan.

Daarnaast is de NEN-3140 keuring vaak verplicht wanneer uw bedrijf in aanmerking wil komen voor bepaalde certificaten, zoals bijvoorbeeld een VCA- bedrijfscertificatie. 

Beumer Elektrotechniek voert al vele jaren NEN-3140 keuringen uit in de Achterhoek en daarbuiten. Wij hebben meerdere gediplomeerde keurmeesters in dienst die voor u uw elektrische gereedschap, klimmateriaal (ladders en trappen) en valbeveiliging kunnen keuren.

Uw arbeidsmiddelen worden gecodeerd en krijgen, na goedkeuring, een sticker waarop af te lezen is tot wanneer het betreffende artikel is goedgekeurd. Na de keuring ontvangt u de keurcertificaten van de verschillende artikelen. Daarnaast ontvang u tevens een Excel-sheet met daarin alle aanwezige arbeidsmiddelen, indien gewenst gekoppeld aan de betreffende werknemer die het gebruikt.

 

Een deskundige inspecteur van Beumer Elektrotechniek voert de ‘keuring elektrisch gereedschap’ uit volgens de NEN 3140 norm. Onze inspecteurs zijn volledig op de hoogte van de laatste normen en eisen en weet precies waar hij naar moet kijken. Uiteraard kunt u ook voor reparaties van uw arbeidsmiddelen bij ons terecht, zodat u deze snel weer kunt gebruiken en u zo min mogelijk oponthoud ondervindt.

Collecties

voor al uw elektrotechnische werkzaamheden!

Beumer Elektrotechniek B.V.
Burg.Langmanweg 5
7021 BL Zelhem
Telefoon: 0314 - 62 15 57
E-mail: info@beumer-et.nl

© 2024 · Beumer elektrotechniek B.V. · qlant, imago & ontwerp